15 april 2021

Het is een kwestie van tijd tot het fout gaat ( Video )

Hengelo – De overgang Kettingbrugweg met de F35 (Fietspad van Hengelo naar Enschede). Deze fiets overgang is gewoonweg een gevaarlijke overgang. Het moet en keer goed fout gaan volgens een fietser die ik aanspreek.
Ook een fietser die hier al is aangereden spreek ik. En ook hij geeft ook aan dat het niet overzichtelijk is ter hoogte van de overgang. Dit geldt zowel voor fietsers, scooters en de automobilisten. Er hangt wel een spiegel waar fietsers en of automobilisten in kunnen kijken, maar ook ik moest eerst goed kijken om deze te zien.
Veel scooterrijders kijken helemaal niet en steken zonder te kijken over. Volgens een buurtbewoner hebben ze het niet eens in de gaten dat er een voorrangsweg kruist. “Gelukkig rijden hier niet veel auto’s maar ik houd mijn hart altijd vast.”
In korte tijd zijn hier al zeker tientallen aanrijdingen geweest waarvan een zeer ernstig waarbij zelfs een traumahelikopter bij werd ingezet. En zelfs na die aanrijding dit jaar zijn er nog twee mensen van hun fiets gereden.
Het is aan de gemeente Hengelo om hier eens goed naar te gaan kijken. Dat het niet oké is daar was me zelf ook al duidelijk. De tijd dat ik hier sta, zo’n 20 minuten, heb ik een scooterrijder en een fietservoorbij zien komen die zonder ook maar naar links of rechts te kijken, laat staan afremmen, doorrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren is Beveiligd
WhatsApp chat